miercuri, 9 mai 2012

Importanţa social media pentru jurnaliştii profesionişti


       Site-urile de socializare au cu scopul aparut,  după cum le este şi denumirea, de a socializa, adica de a face conexiune între oamenii din diferite colţuri ale lumii, dar nu numai. 
  
virtualbusinesslifestyle.com

      Din experienţă proprie, generaţia de astăzi cunoaşte mulţimea de oportunităţi pe care le oferă aceste site-uri: comunicare mai rapidă, interactivă, oferă posibiliatea de a cunoaşte şi de discuta în timp real, mult mai ieftin, cu noi oameni.

      Anume varietatea de posibilităţi au transformat aceste site-uri într-o adevărată industrie, atragătoare fiind mai ales putinţa de a transmite o informaţie oarecare: reclamă, videoclipuri, muzică la foarte mulţi utilizatori deodată, feedback-ul fiind unul imediat.  

     Pe acest teritoriu care se mai numeşte social media s-au aclimatizat foarte bine şi jurnaliştii de la instuţiile media profesioniste profitînd şi aceştea de toate posibilitaţile sus-numite. Cu toate acestea este un dar , anume acela că media profesionistă obligatoriu trebuie să fie mult mai atentă pe acest spaţiu virtual, ea nu este un simplu utilizator care postează ceva, informaţia trebuie sa fie verificată şi veridică fiindcă, cum am spus ea circulă foarte repede, deci impactul este mult mai mare, şi prin aceasta se poate transmite şi multă informaţie mediocră care duce în eroare utilizatorii.

   Pentru jurnaliştii profesionişti, social media este un imens izvor de informaţie, sigur ea nu este în forma ei produs finit, prelucrarea ţine de competenţele oamenilor de presă. Site-urile de socializare sunt utilizate zilnic de milioane de oameni, deci, ne dăm seama, că în felul acesta probabilitatea ca mesajul să ajungă la destinaţie este mult mai mare, plus la aceasta informaţia de mîina a doua, care nu este publicată, din varii consideramente, în ziar sau transmisă la televizor  poate foarte uşor să fie postată aici.

webpresence.tv
   Este clar lucru că mass-media va profita întodeauna de noile posibilitaţi atâta timp cît va fi un mod de a-şi atinge scopurile.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu